Снимка БулфотоПроф. Петър Стоянович направи интересен анализ - как се отразява коронавирусът

...
Снимка БулфотоПроф. Петър Стоянович направи интересен анализ - как се отразява коронавирусът
Коментари Харесай

Проф. Стоянович: Да изпреварим вируса и да мутираме преди него

Снимка Булфото

Проф. Петър Стоянович направи забавен разбор - как се отразява коронавирусът на живота и по какъв начин посрещаме Коледа в условията на пандемията. 

Дните не са толкоз тихи, тъй като по магазините се вижда озверяването на хомосапиенса  и то в магазини, които носят най-безсмислената част на сходен бездънен празник - формалните дарове. Децата не са единствено радостни и игриви, а са вперени като фокстериери в дивеч в очакване на някакви дарове.  Нещата са много материални и незаконно повърхностни в този миг “. Коментарът направи пред БНР историкът проф. Петър Стоянович. 

Според него  Бъдни вечер не е в подтекста на християнството , а в големи елементи по света хората не честват по метода, по който ние. 

Колкото повече са принизени фантазиите на бащите, толкоз по универсализирани са фантазиите на техните деца “. 

В предаването „ 12+4 “ проф. Стоянович добави: 

„ Винаги е показателно, когато човек чества някакъв празник, да отиде на място, където няма нищо друго -  на едно теке, в случай че е мохамеданин, в манастир, в случай че е християнин, и да преживее там не повече от един-два дни. Тогава само ще вникне в същинския смисъл на нещата ... Да останеш самичък със себе си... Ужаси ни, че останахме сами със себе си и с околните си хора по време на изолацията “. 

Да изпреварим вируса и да мутираме преди него , пожела историкът в навечерието на рождествените празници. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР